Dolar 32,2769
Euro 34,9628
Altın 2.448,91
BİST 10.173,42
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Az Bulutlu
İstanbul
19°C
Az Bulutlu
Per 21°C
Cum 22°C
Cts 23°C
Paz 24°C

Çiftçiler toprak analizini artık Çankırı’da yaptıracak

Çiftçiler toprak analizini artık Çankırı’da yaptıracak
Dunlop&Falken
26 Nisan 2024 09:49
259

İl Genel Meclisi Nisan ayı birleşimlerinin 3.’sü dün gerçekleştirildi. Meclis başkanı Ahmet Ulusoy başkanlığında gerçekleştirilen dünkü birleşime tüm meclis üyeleri katıldı.

Dün gerçekleştirilen birleşimde ilk olarak İller Bankası Genel Kurulunda ilimizi temsil edecek olan meclis üyeleri belirlendi. 1 asil ve 1 yedek üyenin belirleneceği seçimde Ahmet Ulusoy asil, Kamil Çoban ise yedek üye olarak seçildi.

Gündemin 2. Maddesinde ise  Çankırı Ziraat Odası Başkanlığı tarafından çiftçilere hizmet vermek için hazırlanan “Dijital analiz cihazı ile Çankırı topraklarının verimliliğinin belirleme projesi” kapsamında Çankırı İl Özel İdaresinin proje ortağı olması ve Çankırı Ziraat Odası Başkanlığı ile İl Özel İdaresi arasında düzenlenecek olan protokolü imzalamak üzere İl Valisine yetki verilmesi konusu ele alındı.

Konu hakkında yapılan bilgilendirmede, toprak analizinin verimli ürün ve gübre kullanımı için çok önemli olduğu dile getirildi. Toprak analizi için çiftçilerin Ankara’ya gitmesi nedeniyle Çankırı Ziraat Odası tarafından böyle bir proje hayata geçirildiği belirtildi. Proje tutarının 105 bin TL olduğu ve Çankırı İl Özel İdaresi’nin projeye %80 ortak olduğu ve 84 bin TL katkı sağlayacağı da dile getirilirken, çiftçilerin toprak numunelerinin 5-7 dakikada sonuçlandığını ve çiftçiye büyük katkı sağlandığı belirtildi.

Toprak analizi sayesinde daha verimli ürünlerin alınacağı ve çiftçinin bu manada büyük ekonomik kazanç sağlayacağı da dile getirilirken; yaprak analizi çalışmasının da Çankırı’da hayata geçirilmesi talebinde bulunuldu.

Yapılan bilgilendirmeler sonrasında gündem maddesi oy birliği ile kabul edildi.

Gündemin son maddesinde ise; İl Özel İdaresi 2024 Yılı Yatırımları Kapsamında kurulacak olan BSK Asfalt Plentinin ihalesinin Merkez Köylere Hizmet Götürme Birliği marifetiyle yaptırılması ve işin yapılabilmesi için Hizmet Birliği ile İl Özel İdaresi arasında düzenlenecek protokolü imzalamak üzere İl Valisine yetki verilmesi konusu ele alındı. İl genelindeki köy yollarının daha modern ve refah seviyesinin yükseltilmesi yönünde önemli bir çalışma olan yatırımın hayata geçirilmesinin önemli olduğu dile getirilen gündem maddesi oy birliği ile kabul edildi.

REKLAM ALANI
Karatekin Gazetesi / Çankırı Haber kutsal, yorum hürdür.