Dolar 32,3012
Euro 35,0134
Altın 2.454,50
BİST 10.166,42
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Az Bulutlu
İstanbul
19°C
Az Bulutlu
Per 21°C
Cum 24°C
Cts 24°C
Paz 24°C

Esen, “Biz nadasa kalmadık, bizim tarlamız verimliydi”

Esen, “Biz nadasa kalmadık, bizim tarlamız verimliydi”
Dunlop&Falken
1 Nisan 2024 09:35 | Son Güncellenme: 1 Nisan 2024 10:31
350

Mahalli İdareler Genel Seçimleri gerçekleştirildi. Resmi olmayan sonuçlara göre İsmail Hakkı Esen yeniden Çankırı Belediye Başkanlığına seçildi.

Dün gerçekleştirilen yerel seçimler sonrasında Milliyetçi Hareket Partisi adayı İsmail Hakkı Esen resmi olmayan sonuçlara göre  oyların %60’ını alırken, AK Parti’nin adayı Hüseyin Filiz ise oyların yüzde 30’unu aldı.

Oy verme gününün ramazan ayına denk gelmesine rağmen oy sayım sürecindeki görevliler aralıksız şekilde çalıştı. Sayım sırasında iftar saati gelince su içerek oruçlarını açan görevliler, çalışmalarını sürdürerek seçim sürecinin sağlıklı ve düzenli şekilde ilerlemesine katkı sağladı.

Sonuçların açıklanması sonrasında ise vatandaşlar araçları ile şehirde sevinç turu atarken şehrin bir çok noktasında ise havai fişekler atıldı.

Yapılan seçim sonrasında Belediye Başkanı İsmail Hakkı Esen, belediye meydanında vatandaşlara bir teşekkür konuşması yaptı.

“Ben şehrimi asla terk etmedim” diyerek sözlerine başlayan Başkan Esen, “Hiçbir siyasi kimliğe bakmadan o gün demiştim, rozetimi çıkaracağım diye. O günden beri de hiç takmadım. İnsanları ayırmadan tüm hemşehrilerimi seviyorum. Bizim insanımızın bir şey istediği yok. Çankırılı olmaktan şeref duyuyorum. Biz 54 senedir hiçbir yere gitmedik. Gidip geri de gelmedik. Biz hep Çankırı’daydık. Buranın her karış yerini herkesten iyi biliriz” dedi.

“Tarlamız uzun süre bekledi, biz nadasa kalmadık” diyen Esen, “Bizim tarlamız verimliydi. Sadece tohum ekilmiyordu. İşte beş senedir bu tohum ekildi ve verimli bir toprak olduğu görüldü. Bundan sonra daha büyük hizmetler yaparak  Çankırımızın ismini duyuracağız.

Çankırı’da kaybeden yoktur. Kazanan Çankırılı hemşerilerimdir” dedi.

Yapılan çalışmalara da değinen Esen, 15-20 senede yapılmayan çalışmaların 3-4 ayda yapıldığını aktararak, “Sen niye yapmadın? Sen yapsaydın da biz üzerine koyarak başka hizmetler gerçekleştirseydik. İşte bu farkındalık bugün binlerce kişiyi buraya topladı. İşte bu farkındalık tarihinin en yüksek oyunu gösterdi. %60’a, %30’la tekrar bizi bu göreve getirdi.” dedi.

“Bizim boyumuz 1,65 ama yüreğimiz 5 metre” diyen Esen, “Bunu unutmasınlar. Bu her kişinin işi değil, er kişinin işi. Biz bundan sonra elimizden gelen gayreti göstereceğiz.” dedi.

“Kimse bize milliyetçiliği anlatamaz” diyen Esen, “Kimse bize vatan sevgisini, millet sevgisini, milliyetçiliği anlatmasın. Biz bu değerleri herkesten iyi biliriz” dedi.

Esen’in konuşması sık sık alanı dolduran vatandaşlar tarafından kesilirken, şehrin bir çok noktasından da havai fişekler atıldı.

Esen konuşmasının sonrasında ise tüm Çankırı halkına göstermiş oldukları teveccüh nedeniyle teşekkür etti.

REKLAM ALANI
Karatekin Gazetesi / Çankırı Haber kutsal, yorum hürdür.