Dolar 32,2020
Euro 35,0069
Altın 2.504,53
BİST 10.643,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 23°C
Az Bulutlu
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Paz 24°C
Pts 23°C
Sal 24°C
Çar 22°C

MHP grubu oylamaya katılmadı

MHP grubu oylamaya katılmadı
Dunlop&Falken
30 Nisan 2024 09:35
328

İl Genel Meclisi Mayıs ayı birleşimlerinin gerçekleştirildiği dünkü son toplantıda MHP grubu uzlaşı sağlanamadığını gerekte göstererek meclisi geçici süre terk setti.

Dilek ve temenniler bölümünde konuyla ilgili söz alan MHP grup başkanı Kamil Çoban, “12 kişilik MHP grubunu yok saymaya çalışmak akıl karı değildir” dedi.

 “Her birimiz ilimizin farklı ilçelerinden halkımızın güvenini kazanarak seçilmiş insanlarız” diyen Çoban, “Halkımız kendisine en iyi yerel hizmeti sunabilmek amacıyla bizleri bu meclise göndermiştir. Halkın güvenine layık olarak burada bulunmanızdan dolayı hepinizi ayrı ayrı tebrik ediyorum. Yüce Allah’tan hepinize sağlık sıhhat ve huzur içinde başarılı hizmetler yapabilmeyi nasip etmesini diliyorum. Meclisimizde 15 AK Partili 12 MHP’li üye vardır. 3 kişilik sayısal üstünlükten dolayı divanda 1 tane MHP’li üyeye dahi yer verilmemiştir. Hatta 13 kişilik çevre birliğinin üyelerinin tamamının AK Partililerden seçilmesi için ısrarla dayatılmıştır. Ortak önerge verebilmek için yaptığımız iyi niyetli görüşmeler sonuçsuz kalmıştır. 12 kişilik MHP grubunu yok saymaya çalışmak akıl karı değildir. Birlik temsilciliklerinde MHP’yi temsilcisiz bırakmak hoş bir davranışta değildir. Burada yatan düşünce nedir anlayamıyoruz. Biz hep iyi niyetli olduk hep iyi niyetli olmaya da devam edeceğiz. Sizleri de iyi niyetli olmaya iyi niyetli davranmaya davet ediyorum. Temennimiz odur ki bundan sonraki çalışmalarda yanlışların üzerine birlikte gider hataları birlikte önler sorunları birlikte çözeriz. Yine diyorum ki ayrılıkta azap birlikte rahmet vardır. Ayırmadan ayrışmadan Çankırı’mıza hizmeti canla başla hep birlikte yapabilmemiz dileği ve temennisiyle hepinizi saygıyla selamlıyorum” dedi.

Çoban’ın sözleri sonrasında İl Genel Meclisi Başkanı Ahmet Ulusoy, “Güzel konuşmalarınızdan dolayı sizi tebrik ediyor, teşekkür ediyorum. Yalnız her ne kadar cumhur ittifakı da olsak haliyle bazı konular sizler de dahil olmak üzere beraber analiz ediyoruz istişare ediyoruz. Çevre komisyonunda haklısınız itiraz etmeyeceğim ama çevreyle alakalı malumunuzdur bizim belediye başkanlarımız da sizin belediye başkanlarınız da o konuya aşırı talip. Bu konuda sulh edemedik ama velakin biz bu zeytin dalını size insan hakları komisyonunda zatı hallerinize uzatacağız. Şu an seçimlerden yeni çıktık halen de seçim atmosferine devam ediyoruz. Az da olsa rekabet var. Herkes burada bizim için aynı eş değerde kıymetlidir değerlidir” dedi.

Çoban son olarak ise, “İyi niyetinizden kuşku muz yok. Seçimlerden yeni çıkmış olmanın hasebiyle bizim arkadaşlarımızın da bir takım görevlerde adlarının olmasını oralarda faaliyetler göstermesini istiyoruz” dedi.

**

Yapılan konuşmalar sonrasında MHP’li bir meclis üyesinin “Bütün bu şekilde narenciyeleri siz alıyorsunuz bize de armut tarlaları kalıyor” sözleri ise hafızalardan kalan cümle oldu.

MHP grup başkan vekili Çoban’ın “Halkımız kendisine en iyi yerel hizmeti sunabilmek amacıyla bizleri bu meclise göndermiştir” sözleri diğer MHP meclis üyesi tarafından hizmetten daha çok makam ve koltuk şeklinde algılandı.

REKLAM ALANI
Karatekin Gazetesi / Çankırı Haber kutsal, yorum hürdür.