Dolar
Euro
Altın
BİST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Az Bulutlu
İstanbul
19°C
Az Bulutlu
Per 21°C
Cum 22°C
Cts 23°C
Paz 23°C

213 Adet Akkaraman Koç ve Toklu Dağıtımı Yapıldı

213 Adet Akkaraman Koç ve Toklu Dağıtımı Yapıldı
Dunlop&Falken
26 Nisan 2024 09:45
182

Koyun ve Keçilerde Verimliliği Artırma Projesi kapsamında Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü (TİGEM) tarafından 2024 yılı için Akkaraman, Merinos ve Kıvırcık ırklarında toplam 900 adet Koç ve Toklu ilimize tahsis edildi.

Bu kapsamda  daha önce talepte bulunan  yetiştiricilere  toplam 213 adet Damızlık Akkaraman Koç ve Toklu dağıtımı yapıldı.

Merinos ve Kıvırcık ırkı koç ve toklu talebinde bulunan yetiştiricilerin de talepleri karşılandı. 12 adet yetiştiriciye 25 adet merinos ve 20 adet kıvırcık olmak üzere toplam 45 adet Koç ve Toklu dağıtımı gerçekleştirildi.

Çankırı Tarım ve Orman Müdürü Hüseyin Düzgün “İlimizde uygulanan bu proje ile küçükbaş hayvan yetiştiricilerimize bugün verilecek olan iyi kalitedeki damızlık koç ve toklular  sayesinde sürülerdeki akrabalığın önüne geçilerek, sürüde kan tazeleme yoluyla verim artışı sağlanması hedeflenmektedir.

İl Müdürlüğümüz personeli tarafından Bursa Karacabey Tarım İşletmesi Müdürlüğü’nden Karacabey Merinosu ve Kıvırcık ırkı kaliteli ve  vasıflı Koç ve Toklular seçilerek işaretlenmiştir.

Bugün dağıtımını gerçekleştirdiğimiz koç ve tokluları talep eden Merinos ve kıvırcık  ırkı anaç koyunu olan yetiştiricilerimizin tamamının talebi karşılanmış ve  12 adet yetiştiricimize, 33 baş damızlık koç ve 12 baş damızlık toklu olmak üzere toplam 45 adet Koç ve Toklu  kura ile belirlenerek teslim edilmiştir.

Projemizin gerçekleşmesinde bize destek olan Başta Sayın Valimize, İl Özel İdaresine ve  Çankırı Koyun ve Keçi Yetiştiricileri Birliğine teşekkürlerimizi arz eder, projenin yetiştiricilerimize bol kazançlar getirmesini ve hayırlı uğurlu olmasını diler, saygılarımı sunarım.” Dedi.

REKLAM ALANI
Karatekin Gazetesi / Çankırı Haber kutsal, yorum hürdür.