Dolar 32,2369
Euro 35,1890
Altın 2.481,45
BİST 10.158,63
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 21°C
Az Bulutlu
İstanbul
21°C
Az Bulutlu
Cum 22°C
Cts 24°C
Paz 22°C
Pts 23°C

Çöp toplama için 2 milyon 444 bin TL ödenek aktarıldı

Çöp toplama için 2 milyon 444 bin TL ödenek aktarıldı
Dunlop&Falken
25 Nisan 2024 09:34
183

İl Genel Meclisi Nisan ayı birleşimlerinin 2.’sini dün gerçekleştirdi.

31 Mart 2024 tarihinde gerçekleştirilen mahalli idareler seçimi sonrasında ilk toplantısını 22 Nisan 2024 tarihinde gerçekleştirilen Çankırı İl Genel Meclisi gerçekleştirilen seçimler sonrasında ikinci toplantısını dün yaptı.

Meclis Başkanı Ahmet Ulusoy başkanlığında gerçekleştirilen dünkü seçime tüm meclis üyeleri katıldı.

Dün gerçekleştirilen seçimde ilk olarak Vilayetler Hizmet Birliği Meclisinde, ilimizi temsil etmek üzere 1 asil ve 1 yedek üyenin ayrı ayrı seçimi yapıldı.

AK Parti grubundan Tuğrul Kaya ve Şaban Ceylan, MHP grubundan ise Mehmet ateş ve Dursun Koçak’ın aday gösterildiği seçim sonrasında Vilayetler Hizmet Birliği meclisine Tuğrul Kaya ve Şaban Ceylan oy çokluğu ile seçildi.

Gündemin 2. Maddesinde ise İlimiz Merkez İlçe köyleri ve İlçelerde çöp toplama işleminin yapılabilmesi için 2.444.000 TL ödeneğin 4 dilimde Köylere Hizmet Götürme Birliklerine gönderilmesi, işin Atkaracalar, Bayramören, Çerkeş, Ilgaz, Korgun, Şabanözü, Yapraklı ve Merkez-Kızılırmak Köylere Hizmet Götürme Birlikleri marifetiyle yaptırılması ve işin yapılabilmesi için Hizmet Birlikleri ile İl Özel İdaresi arasında düzenlenecek protokolü imzalamak üzere İl Valisine yetki verilmesi konusu ele alındı.

Konu hakkında yapılan bilgilendirme sonrasında bazı meclis üyeleri aktarılacak ödeneğin 4 değil tek kalemde gönderilmesini talep etti. Çankırı İl Özel İdaresi Mali Hizmetler Müdürü Sevgi Tunca, kaymakamlıklardan talep gelmesi durumunda konunun değerlendirebileceğini aktardı.

Bazı meclis üyeleri ise aktarılan paranın yetersiz olduğunu dile getirerek, özellikle yaz aylarında köy nüfuslarının 4-5 kat arttığını ve çöp toplama konusunda sıkıntılar yaşandığını aktardılar.

Yapılan bilgilendirme sonrasında gündem maddesi oy birliği ile kabul edildi.

T.C

ÇANKIRI İL ÖZEL İDARESİ İL GENEL MECLİSİ GÜNDEMİ 2024 YILI 5. TOPLANTI 22-29/04/2024

Toplantı saati : 10:30

Toplantı yeri : İl Genel Meclisi toplantı salonu

2.Birleşim  24.04.2024 Çarşamba

1-Açılış ve Yoklama.

2-Vilayetler Hizmet Birliği Meclisinde, ilimizi temsil etmek üzere 1 asil ve 1 yedek üyenin ayrı ayrı seçimi. (İş’ari oylama)

3-İlimiz Merkez İlçe köyleri ve İlçelerimizde çöp toplama işleminin yapılabilmesi için 2.444.000,00-TL ödeneğin 4 dilimde Köylere Hizmet Götürme Birliklerine gönderilmesi, işin Atkaracalar, Bayramören, Çerkeş, İlgaz, Korgun, Şabanözü, Yapraklı ve Merkez-Kızılırmak Köylere Hizmet Götürme Birlikleri marifetiyle yaptırılması ve işin yapılabilmesi için Hizmet Birlikleri ile İl Özel İdaresi arasında düzenlenecek protokolü imzalamak üzere İlimiz Valisine yetki verilmesi konusunun görüşülmesi.

3.Bir!eşim  25.04.2024 Perşembe

1-Açılış ve Yoklama.

2-İller Bankası Genel Kurulunda, İlimizi temsil etmek üzere 1 Asil, 1 Yedek üyenin ayrı ayrı seçimi. (İş’ari oylama)

3-Çankırı Ziraat Odası Başkanlığının Çiftçilerimize hizmet vermek için hazırlanan “Dijital analiz cihazı ile Çankırı topraklarının verimliliğinin belirleme projesi” kapsamında Çankırı İl Özel İdaresinin proje ortağı olması ve Çankırı Ziraat Odası Başkanlığı ile İl Özel İdaresi arasında düzenlenecek olan protokolü imzalamak üzere İlimiz Valisine yetki verilmesi konusunun görüşülmesi. 4- İl Özel İdaresi 2024 Yılı Yatırımları Kapsamında kurulacak olan BSK Asfalt Plentinin ihalesinin Merkez Köylere Hizmet Götürme Birliği marifetiyle yaptırılması ve işin yapılabilmesi için Hizmet Birliği ile İl Özel İdaresi arasında düzenlenecek protokolü imzalamak üzere İlimiz Valisine yetki verilmesi konusunun görüşülmesi.

4.BiıIeşim 26.04.2024 Cuma

1-Açılış ve Yoklama.

2-İlimiz Merkez ve İlçelerde İnsan Hakları Kurulunda görev yapacak İl Genel Meclisi üyeleri arasından seçeceği birer temsilcinin belirlenmesi. (İş’ari oylama)

3-Çankm Yerel Yönetimleri Çevre Hizmetleri Birliğinde görev alacak 13 üyenin seçimi. (İş’ari oylama) 4-İ1 Milli Eğitim Danışma Kurulunda görev yapacak 2 İl Genel Meclis Üyesinin belirlenmesi konusunun görüşülmesi.

5-İ1 Özel İdaresinde 657 Sayılı Devlet Memurları Kanununa tabi olarak çalışmakta olan personele aylık Sosyal Denge Ödemesi yapılabilmesi için Sosyal Denge Sözleşmesini imzalamak üzere İlimiz Valisine yetki verilmesi konusunun görüşülmesi.

5.BirIeşim 29.04.2024 Pazartesi

1-Açılış ve Yoklama.

2-İ1 Özel İdaresinin 2018 mali yılına ait Gelir-Gider ile Hesap İş ve İşlemlerinin denetimine ait, incelemesini tamamlayan Denetim Komisyonu raporunun Meclisin bilgisine sunumu. 3-Gelecek toplantı gün ve saatinin tespiti. 4-Dilek ve temenniler-kapanış

REKLAM ALANI
Karatekin Gazetesi / Çankırı Haber kutsal, yorum hürdür.