Dolar 32,2853
Euro 34,9732
Altın 2.450,22
BİST 10.173,42
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Az Bulutlu
İstanbul
19°C
Az Bulutlu
Per 21°C
Cum 22°C
Cts 23°C
Paz 24°C

Çocuksan kaderin baştan yazılacak muhtemelen

Çocuksan kaderin baştan yazılacak muhtemelen
Dunlop&Falken
14 Şubat 2023 09:21
1.348

Meryem Ödemiş Eriş-

Her gün geçtiğim şu kaldırım nelere şahit oldu kim bilir diye başladı düşünen kelimelerim. Her gün gördüğüm şu ağaç beni ne çok mutlu etti. Bahar oldu pembe çiçeklerini koydu gönlüme, sonbahar yapraklarını sundu şölen gibi ömrüme. Kar yağdı, rüzgar esti, bu ağaç buradaydı tüm duygularımda. Yolu dönünce selam verdiğim esnaf kardeşim bir bakışımdan anlamaz mıydı o gün nasılım.

 Aşinaydım soğununa, sıcağına, insanına, pazarına, okuluna, camisine.

 Sonra düşündüm. Her şeyin bir toz bulutuna, bir yıkıntıya dönüştüğünü. İnsanların hemen gidemeyişini haklılıkla anladım. Belki yürüdüğü sokakları bulamayacak ama yıkılan yuvasında bir anı olsun aramayacak mı?

Bir köşede sayfası yarın okurum diye kıvrılmış bir kitap gözüme çarpıyor. Yarın yok işte. Yarın tüm yaşadıkların toz , kırık, acı ve kaos.

Sakladığın çocuğunun ilk patiği, ilk oyuncağı, ilk karnesi, ilk saçı…ilk fotoğrafı

Şimdi çocuğunun bir sesini duymak için günlerce  çabaladın çığlık attın sonuçsuz ufuklara.

Hayatın boyunca çalıştın, çabaladın okudun adam oldun. Uykusuz gecelerin, gidemediğin tatillerin, evinin yolunu bulamadığın günlerin oldu çalışmaktan. Şimdi evin yok, sen yoksun, geçmişin yok.

Çocuksan kaderin baştan yazılacak muhtemelen. Başka insanlar çizecek yolunu. Şefkati bol yüreklere çıkarsa yolun işin biraz daha kolay.

Hayat bir yere koyduysa seni sıfırdan şanslısın. Yeniden başlamak için bir şansın daha var. Elinde olanlar seni mutlu ediyorsa hiç durma yeni şeyler inşa et.

Tüm bunları niye yaşadığını unutma ama. İşini iyi yapmayan, iş ahlakı olmayan, cebine üç kuruş daha fazla para girsin diyen bazıları demirinden, çimentondan, betonundan çalıp seni yarınsız bıraktılar. Bunu hiç unutma.

Coğrafya kaderdir, böyle diyor yazanlar. Evet kaderdir. Bilim ve fen diye de bir şey olduğunu, bunu kullananların aynı kaderi yaşamadığını unutma.

Şimdi ben bunları yazıyorsam aynı kaderin yolcusu  olduğumuz için. Sen orada onları yaşadın, ben burada elimden ne geliyorsa yaptım. Yapacağım da. Bende olan, sende olmayan. Çokmuşuz zaten. Her şeyimiz çokmuş. Azla da yaşanırmış, kefen bile bulunmayınca anladık.

Günü gelince yine el ele kalkıp yürüyeceğimiz güne kadar da yazmaya devam edeceğim.

Ve zaman usulca fısıldadı:” Her şey geçecek…Sen yeterki geç kalma.”

Meryemce♥️

REKLAM ALANI