Dolar 32,2020
Euro 35,0069
Altın 2.504,53
BİST 10.643,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 23°C
Az Bulutlu
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Paz 24°C
Pts 23°C
Sal 24°C
Çar 22°C

Topcu, “Patronların cepleri şişsin diye kelle koltukta çalışmayacağız”

Topcu, “Patronların cepleri şişsin diye kelle koltukta çalışmayacağız”
Dunlop&Falken
2 Mayıs 2024 09:23
98

Petrol-iş Çankırı Şube başkanlığı grev kararı aldıklarını ve 29 Mayıs’ta grev yapacaklarını dile getirdi.

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü ülke genelinde olduğu gibi ilimizde de kutlandı. Petrol-iş Çankırı Şube başkanlığı tarafından organize edilen 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kutlamaları dün belediye meydanında gerçekleştirildi.

Kutlama programı çerçevesinde Kucaklama taşı önünden belediye meydanına kadar slogan ve düdük çalarak gelen emekçiler, “İşçi sınıfının sesini sömürü ve zulme karşı, birlik ve dayanışma içinde çoğaltıyoruz” dediler.

Gerçekleştirilen kutlama programında bir konuşma yapan Petrol-iş Çankırı Şube Yönetimi adına Şube Başkanı Halil İbrahim Topcu, geçen sene 1 Mayıs kutlamalarında ön sırada bulunan siyasilerin bugün olmadığını dile getirerek, “Neden biliyor musunuz? Bizim oylarımıza ihtiyaçları vardı. Şuan hepsine davetiye gönderdim. Grup başkan vekilimizden Pelin hanıma kadar, tüm siyasilere. Neredesiniz? Seçim yok, bitti. Ama meydanda sadece işçiler var ve sorunları var” dedi.

 “Petrol-İş olarak işyerlerimizden üyelerimizin coşkusunu ve kararlılığını bugün meydanlara taşıyoruz” diyen Topcu, “Burası 1 Mayıs meydanı. Tüm değerleri üreten bizleriz, biz emekçileriz. Ürettiğimiz değerden payımızı istiyoruz. Adil bölüşüm talep ediyoruz!” dedi.

Artan ekonomik sorunlar nedeniyle geçim sıkıntısı yaşadıklarını belirten Topcu, “Yılın başında aldığımız ücreti yılın sonunda da almak istiyoruz. Cebimizden elinizi çekin.

Krizin, durgunluğun faturasını biz ödemeyeceğiz. Küçülme bahanesiyle keyfi işten çıkarmalara karşı çıkıyoruz.

Patronların cepleri şişsin diye kelle koltukta çalışmayacağız! Yıllardır fabrikalarda, tezgahlarda ve madenlerde daha fazla işçinin iş cinayetlerinde hayatını kaybetmesini istemiyoruz” dedi.

Tüm işçileri meydanlara davet eden Topcu, “Kimse bundan korkmasın çekinmesin,bu bir hak mücadelesinin, hakça paylaşımın, doğru bir şekilde yapılması gerektiğinin haykırıldığı gündür” dedi

Çankırı genelinde özel sektörün hiçbirinde sendikanın olmadığını ve çalışma şartlarının sağlıklı olmadığını da aktaran Topcu,  “Bunların tamamında Sendikalaşma olmalı , en kötü şartlarda iş kanunu yasası uygulanır ve yapılacak toplu iş sözleşmeleri ilede yasanın üzerine çıkılarak refah seviyesi yüksek bir işçi kesimi ortaya çıkarmış olunur. Bunda çalışan işçilerin aileleri kazanacağı gibi, tüm Çankırı esnafı da payına düşeni alacaktır.

Sendikal örgütlenmeden Asla korkmayalım, İşten atılırım korkusuna kapılmayalım, rızkın kefili yalnızca Allah tır” dedi

Lastik fabrikasında ki sözleşme konusuna da değinen Topcu,  “Petrol iş sendikası olarak örgütlü olduğumuz Lastik Fabrikasında toplu iş sözleşmeleri yürütüyoruz.

Lakin işverenimiz her sözleşme dönemimizde bizim taleplerimize yaklaşmak istemeyip ücretleri alt seviyelerde tutmaya çalışarak  lastik işçisine yakışmayan ücretler teklif etmekten kaçınmıyorlar.

Toplu iş sözleşmemiz masada devam etmektedir, grev kararımızı aldık 29 Mayısta grevdeyiz.

Buradan iş verene çağrımız, biz emekçileri yormayın. Yasal grev uygulama gününe kadar emekçileri oyalamayın, alın terinin karşılığı emeklerini gasp etmeyin” dedi

Yakın Kent OSB’deki sorunlara da değinen Topcu, konut, ambulans ve itfaiye biriminin öncelikli olarak çözülmesi gerektiğini dile getirdi.

Yüksek kiralar nedeniyle sıkıntı yaşadıklarını da aktaran Topcu, “Konut azlığı ve kiraların yüksekliği nedeni ile işçilerimizin il dışına taşınmalarını istemiyorum, burada kazanan burada kalmalı, harcamalarını da burada yapmalılar.

Seçim dönemlerinde vaat ve söz veren siyasilerimizden bu konuya ivedilikle çözüm getirmelerini talep ediyoruz” dedi.

Yapılan konuşmanın ardından ise emekçiler müzik eşliğinde meydanda eğlendi.

REKLAM ALANI
Karatekin Gazetesi / Çankırı Haber kutsal, yorum hürdür.