Dolar 32,2020
Euro 35,0069
Altın 2.504,53
BİST 10.643,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 22°C
Az Bulutlu
İstanbul
22°C
Az Bulutlu
Paz 23°C
Pts 23°C
Sal 24°C
Çar 22°C

Düğünlerde silah atmaya asla müsaade yok

Düğünlerde silah atmaya asla müsaade yok
Dunlop&Falken
2 Mayıs 2024 09:20
103

Vali M. Fırat Taşolar başkanlığında Kızılırmak Atatürk Kültür Merkezi’nde Muhtarlar Toplantısı düzenlendi. Toplantıya Vali M. Fırat Taşolar’ın yanı sıra Vali Yardımcısı Recep Yüksel, Kızılırmak Kaymakamı Abdurrahim Tomakin, Kızılırmak Belediye Başkanı Erol Şentürk, daire amirleri, kamu kurum ve kuruluşların temsilcileri ile Kızılırmak ilçesine bağlı mahalle ve köy muhtarları katıldı.

Sözlerine seçim sürecinin beklenildiği gibi sükûnet içerisinde geçtiğini söyleyerek başlayan Vali M. Fırat Taşolar, bu hususta desteklerini esirgemeyen muhtarlara teşekkür etti. Düğünlerde silah atma alışkanlığından vazgeçilmesi gerektiğini ifade eden Vali Taşolar, muhtarların bu duruma müsaade etmemeleri gerektiğini vurguladı. Ayrıca yeni kimliğini almayan vatandaşlara seslenen Vali Taşolar kimlik değişimlerinin bir an önce yapılması gerektiğini ifade etti.

Okuryazar olmayanlar tespit edilsin

Muhtarlar toplantısında Vali Taşolar, köylerde yaşayan ve okuryazar olmayan vatandaşların tespit edilmesi ve bu konuda yardım edilmesi hususunda muhtarlardan destek talep etti.

Tarım sigortalarınızı yaptırın

Bitkisel ürünleri, hayvanları ve seraları doğal afetler ve küresel ısınmaya karşı korumaya yönelik oluşturulan tarım sigortasına değinen Vali Taşolar, çiftçilerin tarım sigortalarını mutlaka yaptırmaları gerektiğine söyledi.  Tarım sigortaları konusunda çiftçilerin bilinçlendirilmesi gerektiğini söyleyen Vali Taşolar,  sigorta yaptırmayanların yönlendirilmesi gerektiğini sözlerine ekledi. Ayrıca traktör sahibi olan çiftçilerin ışığı yansıtarak yoldaki diğer sürücülerin traktörleri daha kolay görmesini sağlayan reflektörleri takılmaları gerektiğini konusunda uyaran Vali Taşolar, araç muayenelerinin de ihmal edilmemesi gerektiğini söyledi.

Vali Taşolar, toplantının sonunda ilçe ve köylerin asayişiyle ilgili konulara değinerek köylerde meydana gelebilecek her türlü suçla mücadele edebilmek için giriş ve çıkışlara güvenlik kamerası takılmasının önemini vurguladı.

Kaçak yapılara izin verilmeyecek

 Vali Taşolar, suç ve suç unsurlarına sebep olabilecek ruhsatsız ve kaçak yapılarla ilgili tedbirlerin alınacağı ve hassasiyetle takip edileceğini ifade etti. Sokak köpekleri sorununun çözülmesi için “Bir Pati De Sen Tut” Kampanyasına değinen Vali Taşolar, bu sorunun çözümü için kısırlaştırmanın sağlanarak popülasyonun kontrol altına alınması gerektiğini ifade etti. Vali Taşolar toplantının sonunda Muhtarların taleplerini dinledi.

Muhtarlar toplantısının ardından Vali M. Fırat Taşolar ve beraberindekiler Kızılırmak İlçe Jandarma Komutanlığını ziyaret etti. 

REKLAM ALANI
Karatekin Gazetesi / Çankırı Haber kutsal, yorum hürdür.