Dolar 32,2020
Euro 35,0069
Altın 2.504,53
BİST 10.643,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 23°C
Az Bulutlu
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Paz 24°C
Pts 23°C
Sal 24°C
Çar 22°C

Minare kontrollü şekilde yıkıldı

Minare kontrollü şekilde yıkıldı
Dunlop&Falken
1 Mayıs 2024 10:01
129

Çankırı’da etkili olan fırtına nedeniyle bir minaresi yıkılan, ardından kalan tek minare için de yıkılma tehlikesine karşın yıkım kararı alınan Bademli Caminin ikinci minaresinde kontrollü yıkım işlemi sona erdi.

Bademli Caminin iki minaresinden biri geçen hafta etkili olan fırtına nedeniyle yıkıldı. Minarenin devrilmesi sırasında caddede kimsenin bulunmaması faciayı önledi. Caddede park halinde bulunan 2 otomobil ile 1 iş yerinde hafif hasar oluştu. Polis çevrede önlem alırken, minarenin etrafa dağılan parçaları kaldırıldı. Aradan geçen sürede ise kalan diğer minarenin yıkılması kararı alındı. Çankırı Belediyesi koordinesinde başlatılan çalışmalar kapsamında 61 metre uzunluğundaki minare için 200 tonluk vinç yardımıyla yıkım işleri başlatıldı. Dün itibariyle çalışmalar da sona erdi.

1979 yılında yapılan minare ile ilgili olarak İl Müftüsü Mehmet Şahin, “Uzunca bir zaman geçmiş, o günkü şartlarda yapılmış minarelerdi. Minarelerimizin yapılmasıyla ilgili de enkaz kaldırıldıktan sonra hemen projelendirilip yeniden 2 minare şeklinde, estetiğe de uygun minarelerin yapımına başlayacağız inşallah.” ifadelerini kullanmıştı.

REKLAM ALANI
Karatekin Gazetesi / Çankırı Haber kutsal, yorum hürdür.