Dolar 32,2020
Euro 35,0069
Altın 2.504,53
BİST 10.643,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 23°C
Az Bulutlu
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Paz 24°C
Pts 23°C
Sal 24°C
Çar 22°C

Amerikalılar Çankırı’nın Tarihi-Turistik Yerlerini Gezdi 

Amerikalılar Çankırı’nın Tarihi-Turistik Yerlerini Gezdi 
Dunlop&Falken
1 Mayıs 2024 10:00
170

Ankara Geziland Turizm tarafından Arif Çakır öncülüğünde Ankara’da yaşayan Amerikalılardan oluşan 30 kişilik grup Çankırı’nın tarihi-turistik yerlerine gezi düzenledi. 

Çankırı‘da Ferit Akalın Radyo ve İletişim Müzesi, Tarihi Çamaşırhane Müzesi ve  Buğday Pazarı Medresesi’ni gezdikten sonra grup, rotasını Tuz Mağarası’na çevirdi.  

Asırlardır tuz üretilen Çankırı Tuz Mağarasında, 1997 yılından bu yana Ankara Üniversitesi Antropoloji Bölümü başkanlığında yürütülen ve “Çorak Yerler Omurgalı Fosil Lokalitesi”nde kalıntılarına ulaşılan kılıç dişli kaplan, su samuru, üç dişli fil, kısa boyunlu zürafa gibi hayvan türlerinin kabartmalarının yapılması ile milyonlarca yıl önce yaşayan hayvan türleri kullanılarak sanatsal çalışmalarla adeta bir sanat atölyesine çevrilen mağarayı gezen grup adeta büyülendi. 

26 Nisan günü Çankırı’ya yapmış oldukları gezi sonrası açıklamalarda bulunan Geziland Turizm Yetkilisi Arif Çakır “Ankara’da yaşayan Amerikalılarla birlikte Çankırı’ya gezi düzenledik. Geziden de oldukça memnun kaldık” ifadelerini kullandı. 

Tuz Mağarasından büyülendiklerini ve Buğday Pazarı Medresesinde zamana yolculuk yapmanın keyfini yaşadıklarını ifade eden Çakır “Çankırı’ya gelmekten ve bu güzel eserleri görmekten mutlu olduklarını ve ileri zamanlarda farklı gruplarla da tekrar gelmek istiyoruz”  diyerek sözlerine son verdi.

REKLAM ALANI
Karatekin Gazetesi / Çankırı Haber kutsal, yorum hürdür.