“Çankırı tuzu en güzel tuzdur”

Bu sene 5. gerçekleştirilecek olan 5. ulusal Tıp Günleri çerçevesinde Kastamonu’ya gidecek olan heyet Çankırı’yı ziyaret etti.
Kastamonu’da gerçekleştirilecek olan 5. Ulusal Tıp Günleri çerçevesinde programa katılacak olan heyet dün sabah Çankırı’da sabah kahvaltısı yaptı. Çankırı Valiliği, Çankırı Belediye Başkanlığı ve Çankırı Ziraat Odası tarafından Çankırı’da misafir edilen heyet ilk olarak tarihi Çamaşırhanede sabah kahvaltısı yaptı ve akabinde Tuz Mağarasına ve oradan da Taşmescit’e geçti.
Program öncesi Çankırı’da misafir edilen heyet ilk olarak tarihi Çamayırhane’de sabah kahvaltısında bir araya geldi. Buradaki programa Vali Vahdettin Özcan, Belediye Başkan Vekili Hüseyin Boz, Çankırı Ziraat Odası Başkanı Nejat Gamzeli’de katıldı.
Kahvaltı sonrasında kısa bir konuşma yapan Tüm Öğretim Elemanları Derneği (TÜMÖD) Başkanı Prof. Dr. Recep Akdu, gösterilen misafirperverlikten dolayı teşekkür etti.
Programa katılan Dr. Hanım Halilova kaya tuzu konusuna değinerek, “Biz Türk milleti bazı şeyleri fazla şişiriyoruz. Himalaya tuzu deyince vayyy diyoruz. Tuzun azıda çoğu da zarardır. Fakat vücut için en yararlısı kaya tuzudur. Çankırı tuzu en güzel tuzdur” dedi
Belediye Başkanı İrfan Dinç’in ufak bir rahatsızlığından dolayı programa katılamadığını belirterek konuşmasına başlayan Başkan Vekili Hüseyin Boz, “Anadolu’nun bu güzel yerinde ve bu güzel mekanında sizleri ağırlamaktan dolayı son derece mutluyuz” dedi.
Mayıs ayı sonunda geçirdiği mide rahatsızlığı sonrasında bir operasyon geçirdiğini ve dışarıda yemek ve kahvaltı yapmasının doktorlar tarafından sakıncalı görüldüğünü belirterek konuşmasına başlayan Vali Vahdettin Özcan ise, “6 ay boyunca dışarıda kahvaltı ve yemek yememem söylendi fakat bu kadar doktorun katıldığı bir programa gönül rahatlığı ile bir sakınca görmeden katıldım” dedi
Kaya tuzu üretiminin %90’ının Çankırı’da yapıldığını aktaran Vali Özcan, “Kaya tuzu üretimi konusunda Çankırı ciddi bir potansiyele sahip. Piyasalarda Himalaya tuzu olarak satılan birçok ürünün de kaya tuzundan yapıldığını unutmayalım” dedi. Vali Özcan konuşmasının sonunda ise Tuz mağarasında ve tuz mağarasına giden yol konusunda yapılan çalışmalara değindi.
Yapılan konuşmaların ardından plaket takdimi yapıldı.
yemek 1 (3)