2020 faaliyet raporu kabul edildi

İl Genel Meclisi Mart ayı birleşimlerinin son toplantısı dün gerçekleştirildi. Meclis Başkanı Mustafa Çıbık başkanlığında gerçekleştirilen dünkü birleşime Vali Abdullah Ayaz, İl Özel İdare Genel Sekreteri Hasan Yıldız ile kamu kurum ve kuruluş temsilcileri de katıldı.

Dün gerçekleştirilen toplantıda meclis üyeleri ve konuşmacılar Bitlis’te meydana gelen  helikopter kazasında şehit olan askerlerimize rahmet, yaralı askerlerimize de acil şifalar dilendi.

Dün gerçekleştirilen birleşimde ilk olarak;  2020 yılı köy yolu envanteri çalışmaları kapsamında, köy yollarının 1. derece, 2. derece, köy içi yollar ayrımında tasnif edilerek uzunluk ve standartlarının güncellenmesi konusunda incelemesini tamamlayan Komisyonlarının hazırladığı ortak rapor ele alındı.

Harun Tosyalıoğlu’nun konuyla ilgili olarak meclis üyelerini bilgilendirmesi sonrasında gündem maddesi oy birliği ile kabul edildi.

Gündemin 2. Maddesinde ise İl Özel İdaresinin 2020 yılında yapılan icraat ve faaliyetlerine ait, Faaliyet Raporu ele alındı. Konu hakkında meclis üyelerini bilgilendiren İl Özel İdare Genel Sekreteri Hasan Yıldız, kurumun misyonu ve vizyonu hakkında bilgi vererek, İl Özel İdaresi’nin 2020 gelirler toplamının 58 milyon TL, giderleri toplamının da 58 milyon TL olduğunu söyledi.

2020 yılı bütçesine ilişkin harcama kalemleri toplamının 138 milyon 666 bin 719 TL olduğunu da aktaran Yıldız, personel sayısı hakkında bilgi vererek, Aralık 2020  itibariyle 64 memur, 79 işçi, 21 sözleşmeli personel ve 72 taşeron marifetiyle çalıştılar işçiyle il geneline hizmet vermeye çalıştıklarını söyledi.

Kurumun faaliyetleri hakkında da bilgi veren Yıldız, özellikle eğitim yatırım ve çalışmalarına değinerek, bakanlıktan 29 milyon 178 bin 838 TL ve İl Özel İdaresinden de 7 milyon 750 bin 411 TL  harcama yapıldığını söyledi.

İçme suyu, sulama, tarım , kültür, sosyal, spor, sağlık, afet ve acil ile emniyet konularında birçok proje ve çalışmaya destek ve katkıda bulunulduğunu da aktaran Yıldız, köye yönelik hizmetler konusunda da bilgiler verdi.

2020 yılı içerisinde 21,55 km sıcak asfalt , 47,20 1. Kat ve 89,20 km 2. Kat asfaltlama yapıldığını belirten Yıldız, 7,20 km’de beton yol yapıldığını ifade etti.

Büyüyen ve gelişen Çankırı için çalıştıklarını da dile getiren Yıldız, gerçekleştirilen çalışmalarda emeği geçen herkese teşekkür etti.

İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Hasan Yıldız’ın Özel İdaresinin 2020 yılında yapılan icraat ve faaliyetlerine ait, Faaliyet Raporu hakkında meclis üyelerine bilgi vermesi sonrasında gündem maddesi oy birliği ile kabul edildi.

Dün gerçekleştirilen birleşimde ayrıca gelecek ayki toplantı tarihi belirlendi. İl Genel Meclisi Nisan ayı birleşimlerine 5 Nisan 2021 tarihinde başlayacak.