Tuzlu dondurma satışları patladı

Çankırı’da bir işletmecinin kente özgü kaya tuzundan hazırladığı tuzlu dondurma, vatandaşlardan yoğun ilgi görüyor.
Dünyada ilk olarak kaya tuzundan dondurma üreten işletmeci Lami Gürer, tuzlu dondurmaya olan ilginin her geçen gün arttığını açıkladı.
Güler, geçtiğimiz yıllarda üretimine başladığı tuzlu dondurmanın satışlarında bir patlama yaşandığını ve tuzlu dondurmanın diğer dondurmalara oranla % 50 daha fazla alıcı bulduğunu kaydetti.
Şoklama makinesi ile ürününü dondurarak diğer illere ve yurt dışına da pazarlamayı hedeflediğini ifade eden Gürer, tuzlu dondurmanın patentini aldığını kaydetti.
Çankırı kaya tuzu içerisindeki 84 farklı minarelin dondurmaya farklı bir lezzet verdiğini anlatan Gürer, “Vatandaşlar merak ederek dondurmayı tadıyorlar ve çok beğeniyorlar. Bu dondurma, astım bronşit ve bağırsak hastalıklarına iyi gelen bir dondurma diye tescil edildi. Ürüne Çankırı dışından da talepler geliyor. Hedefim 3 yıl içerisinde bu ürünü bir dünya markası haline getirmektir.” diye konuştu.
Tuzlu dondurma üretimine başladığı yıl günde 20 kilo tuzlu dondurma sattığını ifade eden Gürer, “Satışlarda bir patlama yaşandı. İnsanlar duydukça, merak ederek tadına bakmak istiyorlar. Bu yıl günde 50 kilo civarında tuzlu dondurma satıyoruz ve bu oran daha da artacağa benziyor” ifadelerini kullandı.
Müşterilerden Kemal Büyükyücel de tuzdan dondurmanın çok farklı bir tada sahip olduğunu ifade ederek, geçtiğimiz yıl ismini duyduğu dondurmayı bu yıl tatma imkanı bulduğunu söyledi.
Müşteriler tuzlu dondurmanın hem sağlık açısından faydalı olduğunu hem de lezzetli olduğunu belirtiyorlar.
post_views_counu Kez Görüntülendi.

Yeni Yorumlar Kapalı.